سینی گالوانیزه و فرایند تولید

سینی گالوانیزه

فرایند تولید سینی کابل گالوانیزه

سینی کابل یک وسیله کاربردی می باشد که جهت انتقال کابل ها و سیم های برق مورد استفاده قرار می گیرد. سینی گالوانیزه نوعی از انواع سینی کابل می باشد که به صورت گالوانیزه پوشش دهی شده است. این سینی ها در انواع و ابعاد گوناگونی تولید می شوند و با توجه به موقعیتی که مورد استفاده قرار می گیرند کارایی خود را نشان می دهند. در مقالات پیشین این سایت به معرفی سینی گالوانیزه و انواع آن ها پرداختیم و مراحل نصب سینی کابل ها را مورد بررسی قرار دادیم. هدف این مقاله نیز بیان مراحل و فرایند تولید این سینی ها و متعلقات آن ها در کارخانه می باشد. مراحل اصلی فرایند تولید سینی کابل ها عبارتند از:

  1. انتخاب ورق مناسب
  2. برش
  3. سوراخ کاری
  4. خم کاری سینی کابل
  5. جوشکاری سینی گالوانیزه
  6. بازرسی قطعات
  7. تست نهایی

ورق سینی کابل

  • انتخاب ورق در تولید سینی کابل اولین قدم در راه تولید این محصولات می باشد.
  • به طور کلی دو روش برای انتخاب ورق وجود دارد.
  • در واقع دو نوع ورق موجود می باشد که در تولید سینی گالوانیزه از آن ها استفاده می شود.
  • اولین ورق از نوع ورق فولادی سیاه می باشد.
  • پس از اتمام تولید، سینی کابل را در وان مواد مذاب گالوانیزه گرم قرار می دهند تا گالوانیزه گردد.
  • دومین ورقی که برای این کار استفاده می گردد ورق گالوانیزه سرد می باشد.
  • این ورق در کارخانه به صورت گالوانیزه تولید می شود.
  • به این ورق ها ورق فابریک یا ورق کارخانه ای نیز می گویند.
  • سینی کابل هایی که با این ورق تولید می شوند، پس از تولید آماده عرضه در بازار می باشند.
  • این سینی کابل ها مانند سینی های ورق فولادی نیازی به گالوانیزاسیون ندارند.

گرید ورقهای گالوانیزه و فولادی

علاوه بر گالوانیزه بودن یا نبودن ورق هایی که در تولید سینی کابل مورد استفاده قرار می گیرند موارد مهم دیگری برای انتخاب ورق وجود دارد. به طور نمونه کیفیت ورق ها با یکدیگر متفاوت می باشند و در درجه بندی های متفاوتی موجود می باشند. این ورق ها در گرید های A و B و … تولید می شوند که بیانگر میزان کیفیت آن ها می باشد. کیفیت ورق بسیار دارای اهمیت می باشد. زیرا استفاده از ورق های فولادی ای که کیفیت بالاتری دارند و دارای سطح صاف تری می باشند باعث می شود روی کمتری در فرایند گالوانیزاسیون آن ها مصرف گردد و این امر موجب کاهش هزینه های تولید می گردد. بدین ترتیب سینی کابل های تولید شده از کیفیت بالاتری برخوردار می باشند و با هزینه پایین تری عرضه می گردند.

در سینی گالوانیزه هایی که با ورق های گالوانیزه سرد تولید می شوند، استفاده از ورق هایی که دارای کیفیت گرید A می باشند موجب بالا رفتن مقاومت سینی کابل می گردد و در مکان هایی که رطوبت بالاتری وجود دارد مقاومت آن ها را افزایش می دهد.

برش ورق

سینی کابل ها اصولا به صورت دو متری و سه متری تولید می شوند. به همین خاطر برش ورق ها در کارخانه نیز اغلب در ابعاد دو متری و سه متری برش داده می شوند. این کار در کارخانه های مجهز توسط دستگاه برشی که دارای مدار NC می باشد انجام می گیرد و در کارخانه هایی که از تجهیزات کمتری برخوردار می باشند، برش توسط قیچی و در همان طول های 2 و 3 متر انجام می گیرد.

سوراخ کاری ورق

سوراخ کاری سینی گالوانیزه ها نیز توسط دستگاه CNC انجام می گیرد. این کار در واحد های تولیدی که این دستگاه را در اختیار ندارند توسط پرس ضربه ای انجام می گیرد. کیفیت سوراخ کاری قطعات سینی کابل نیز بسیار دارای اهمیت می باشد. زیرا اگر پس از فرایند سوراخ کاری پلیسه باقی بماند. این پلیسه ها می توانند به کابل هایی که داخل سینی کابل قرار می گیرند را زخمی نمایند و با این کار سیستم کابل کشی را دچار نقص می نمایند. این کار نهایتا باعث پارگی کابل ها و اتصال آن ها با بدنه سینی کابل می گردد و حتی امکان آتش سوزی نیز در آن ها وجود خواهد داشت.

سینی گالوانیزه های سرد نیز در فرایند سوراخ کاری قرار می گیرند و سوراخ هایی در بدنه آن ها ایجاد می گردد. این سوراخ ها اجتناب ناپذیر می باشند و متاسفانه شروع زنگ زدگی و خوردگی در انواع سینی کابل ها از همین سوراخ ها آغاز می گردد. به همین خاطر به شدت توصیه می گردد در مکان هایی که رطوبت بالا می باشد به هیچ عنوان از سینی کابل های گالوانیزه سرد استفاده نگردد و از سینی گالوانیزه های گرم در این مکان ها استفاده شود.

خم کاری سینی گالوانیزه

  • جهت خم کاری نیز دستگاه های زیادی وجود دارد.
  • یکی از این دستگاه ها که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه خم کاری دارای مدار NC می باشد.
  • فرایند خم کاری سینی کابل ها عموما با استفاده از این دستگاه انجام می گیرد.
  • درجه و زاویه خمش با توجه به ضخامت ورق انتخاب می گردد.
  • کیفیت خم ها و تعداد آن ها نیز بسیار دارای اهمیت می باشد.
  • افزایش مقاومت سینی کابل نیز ارتباط مستقیمی با کیفیت خم کاری ها دارد.

انواع خم کاری ها به سه صورت زیر مرسوم می باشند که عبارتند از:

  1. دو خم
  2. چهار خم
  3. شش خم

جوشکاری سینی کابل

مرحله بعدی پس از برش و خم کاری انواع سینی کابل ها جوشکاری آن ها می باشد. در این مرحله تنها قطعاتی از سینی کابل که نیاز به جوشکاری دارند را به واحد جوش ارسال می نمایند و فرایند جوشکاری روی آن ها با توجه به ضخامت و نوع ورق انجام می گیرد. جوشکاری این ورق ها با کمک جوش co2 انجام می شود. فرایند جوشکاری بیش از سینی کابل ها بر روی اتصالات و متعلقات سینی کابل ها انجام می گیرد. مهم ترین این اتصالات عبارتند از:

  1. سه راهی سینی کابل
  2. زانویی 90 درجه سینی کابل
  3. تبدیل سینی کابل
  4. سی چنل
  5. تراکینگ فلزی
  6. چهار راهی سینی کابل
  7. درپوش سینی کابل
  8. رایزر سینی گالوانیزه
  9. و …

نگهدارنده سینی کابل یکی دیگر از متعلقات انواع سینی کابل گالوانیزه می باشد که فرایند تولید آن به جوشکاری بسیار وابسته می باشد. این نگهدارنده ها عموما از چندین قطعه مثلثی شکل تشکیل شده اند که به یکدیگر جوش داده می شوند.

بازرسی سینی گالوانیزه

آخرین مرحله در فرایند تولید سینی کابل، بازرسی قطعات تولید شده سینی گالوانیزه ها می باشد.

فرایند بازرسی خود شامل جند مرحله می باشد که به صورت تیتروار عبارتند از:

  1. بازرسی اولیه سینی کابل
  2. بازرسی در حین تولید سینی کابل
  3. بازرسی پس از عملیت گالوانیزاسیون
  4. بازرسی نهایی سینی گالوانیزه

شرح بازرسی فرایند تولید

  • اولین قدم در بازرسی شامل کنترل مواد اولیه از لحاظ کیفی و کمی می باشد. در این مرحله کیفیت مواد اولیه مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تایید آماده تولید می گردند.
  • دومین مرحله بازرسی در حین فرایند تولید سینی کابل می باشد. در این مرحله قطعاتی که با نقص تولید شده اند از چرخه تولید خارج می شوند. این قطعات اغلب آسیب دیده می باشند و از کیفیت مطلوب برخوردار نمی باشند.
  • در گام سوم بازرسی سینی کابل های گالوانیزه و محصولات دیگری که با روش گالوانیزه گرم پوشش دهی شده اند انجام می گیرد. بازرسی این مرحله بر روی میزان گالوانیزه و کیفیت آن زوم می نماید و در صورتی که محصول تولید شده از کیفیت یا خلوص مطلوب برخوردار نباشد و یا عمق گالوانیزه آن از حد مجاز کمتر باشد از چرخه تولید خارج می گردد.
  • آخرین مرحله بازرسی نیز قبل از بسته بندی محصولات انجام می گیرد. در این مرحله کلیه محصولات تولیدی مجددا چک می شوند تا زا بسته بندی محصولاتی که دچار ایراد می باشند جلوگیری شود. بدین ترتیب سینی کابل ها و سایر محصولاتی که در نهایت بسته بندی می گردند از آزمون های بازرسی سربلند بیرون آمده اند و کیفیت آن ها تضمین شده می باشد.