نصب انواع سینی کابل گالوانیزه

نصب سینی کابل گالوانیزه و عوامل تاثیرگذار

در پارت دوم از مقاله نصب انواع سینی کابل گالوانیزه به معرفی برخی از عوامل و فاکتور های تاثیرگذار در انتخاب سینی کابل گالوانیزه مناسب پرداختیم. این فاکتور ها عبارت بودند از:

  1. تعداد و انواع سیم و کابل ها
  2. شرایط محیطی محل نصب سینی کابل
  3. حساسیت به خوردگی
  4. وزن کابل های نصب شده

در این بخش از این سری مقالات قصد داریم عوامل دیگری را مورد بررسی قرار دهیم. این عوامل نیز می توانند در تصمیم گیری شما برای انتخاب یک سینی کابل مناسب تاثیرگذار باشند. فاکتور هایی که در این مقاله معرفی می شوند عبارتند از:

  1. شعاع خمش کابل
  2. آزادی ورودی و خروجی کابل ها
  3. چگونگی نصب سینی کابل
  4. قابلیت گسترش سینی کابل
  5. میزان گرمای تولید شده توسط کابل ها
  6.  و …

برق و فلز سهرابی

شرکت برق و فلز سهرابی تولید کننده سینی کابل و عرضه کننده انواع محصولات وابسته می باشد. در این شرکت علاوه بر نردبان کابل های گالوانیزه و سینی گالوانیزه محصولات دیگری نیز تولید می شوند که برخی از آن ها عبارتند از:

  1. انواع سینی کابل گالوانیزه و آلومینیوم
  2. سه راهی سینی کابل و نردبان کابل
  3. چها راهی سینی کابل و نردبان کابل
  4. ساپورت و نگهدارنده سینی کابل
  5. سی چنل یا سی ریل گالوانیزه
  6. لوله های فولادی برق
  7. زانویی سینی کابل و نردبان کابل
  8. تراکینگ فلزی
  9. و …

شعاع خمش کابل

اولین فاکتوری که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم شعاع خمش کابل می باشد. این فاکتور نیز عامل تاثیرگذاری در نحوه و چگونگی نصب سینی کابل می باشد که لازم است در نظر گرفته شود. شعاع خمش کابل ها در واقع نهایت ظرفیت کابل برای خم شدن می باشد. این خمیدگی نباید به کابل آسیب بزند و موجب از کار افتادگی آن گردد. شعای خمش کابل در واقع عامل مهمی می باشد که در مسیر های انشعاب گیری و گوشه های مسیر بسیار حائز اهمیت می باشد.

به طور نمونه کابل هایی که از نوع سطح مقطع بالا می باشند و یا بسیار خشک هستند انعطاف بسیار کمی در گوشه ها و زاویه های 90 درجه از خود نشان می دهند و در نصب آن ها لازم است زاویه کمتری برای خمیدگی آن ها در نظر گرفته شود تا کابل ها آسیب نبینند. پیشنهاد ما در این مورد استفاده از زانویی سینی کابل 45 درجه به جای نوع 90 درجه آن می باشد. زیرا در این نوع شعای خمیدگی کابل نصف می گردد و کابل بدون آسیب به کار خود ادامه می دهد.

آزادی ورودی و خروجی کابل ها

  • مورد دیگری که در این مقاله لازم می دانیم به آن اشاره نماییم آزادی ورودی ها و خروجی های سینی کابل ها خواهند بود.
  • در واقع در این بخش قصد داریم با چگونگی قرار گیری کابل ها در سینی کابل بیشتر آشنا شویم.
  • نحوه قرارگیری کابل ها در در سیستم های سینی کابل و در کنار یکدیگر مورد بسیار مهمی می باشد.
  • توجه نمایید در هنگام قرارگیری کابل ها در هر سینی کابلی لازم است ورودی سینی کابل فضای کافی جهت قراردهی کابل ها در اختیار نصاب قرار دهد.
  • نصاب نیز باید کابل ها را به درستی در کنار یکدیگر قرار دهد و آن ها را با بست کمربندی محکم نماید.
  • بسیار مهم است که هیچ گاه نباید کابل ها را طوری بست که به یکدیگر فشار بیاورند.
  • زیرا این کار باعث آسیب دیدگی کابل ها می شود و منجر به نابودی کل سیستم سیم کشی برق خواهد شد.
  • رعایت این مورد باعث می شود خطرات ناشی از آن کاهش یابد و در نهایت از ایجاد نویز و اثرات منفی جلوگیری می نماید.
  • علاوه بر موارد مطرح شده این کار دسترسی و انشعاب گیری را نیز راحت می نماید.

سهولت در نصب سینی کابل

سومین موردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم چگونگی نصب سینی کابل می باشد. نصب سینی کابل لازم است به آسانی و با کمترین مشکلات انجام گیرد. سهولت در نصب یکی از مواردی می باشد که اهمیت زیادی دارد. زیرا این سینی کابل ها جهت بهبود سیستم های سیم کشی مورد استفاده قرار می گیرند و هدف آن ها علاوه بر محافظت از سیم و کابل ها سهولت در دسترسی و آسان نمودن نصب می باشد. به همین خاطر با توجه به مسیر سیم کشی بهتر است در برخی مسیر ها از شاخه های 2 متری استفاده شود و در برخی دیگر شاخه های 3 متری را به کار برد.

به عنوان نمونه زمانی که قرار است کابل های شما در مجتمع های مسکونی با ارتفاع سقف کوتاه نصب گردند استفاده از شاخه های دو متری مناسب تر می باشد و زمانی که ارتفاع سقف بیش از سه متر می باشد شاخه های 3 متری می توانند مناسب تر باشند. مثلا در سوله های صنعتی با طول زیاد استفاده از شاخه های سه متری سرعت نصب را افزایش می دهد و از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر می باشد. عامل دیگری که باعث سولت نصب سینی کابل می شود استفاده مناسب از ساپورت و نگهدارنده ها می باشد. این ابزار در نگهداری و استحکام انواع سینی کابل مورد استفاده قرار می گیرند.

گسترش سینی کابل

  • بسط پذیری و قابلیت گسترش سینی کابل یکی از مهم ترین مواردی می باشد که در این مقاله به آن اشاره می شود.
  • بسیار حائز اهمیت می باشد که سیستم سیم کشی شما قابلیت بسط پذیری و ارتقا را داشته باشد.
  • زیرا در آینده بسیار احتمال دارد لازم شود مواردی به سینی کابل اضافه گردند.
  • کابل هایی به سیستم اضافه می شوند و حتی در برخی موارد مسیر هایی از سیم کشی تغییر نمایند.
  • اگر سینی کابل های شما از این قابلیت محروم باشند آنگاه شما با مشکل مواجه خواهید شد.
  • در این صورت یا باید به صورت غیر اصولی سیستم سیم کشی خود را گسترش دهید.
  • یا یک سیستم سینی کابل جدید به کار برید که به هیچ عنوان صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
  • حال اگر از سینی کابل هایی استفاده نمایید که این قابلیت را دارا باشند.
  • می توانید با افزودن کابل ها و سینی کابل های جدید به سیستم قبلی یک سیستم یکپارچه منظم داشته باشید.
  • این مورد غالبا در سیستم هایی کاربرد دارد که امکان توسعه سیم و کابل ها وجود دارد.

گرمای تولید شده

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب سینی کابل مناسب جهت نصب تاثیرگذار می باشد مقدار گرمای تولید شده توسط کابل ها می باشد. در واقع لازم است سینی کابل ها را بر اساس تعداد و نوع کابل ها و محاسبه مقدار گرمایی که تولید می نمایند انتخاب نمایید. این کار باعث می شود گرمای تولید شده به سیستم آسیبی وارد ننماید و سیستم را تهدید نکند.

برخی از کابل ها از نوع کابل های قدرت می باشند. جریان عبوری از این کابل ها بسیار بالا می باشد به همین خاطر گرمایی که این کابل ها ایجاد می نمایند بسیار زیاد می باشد. در این مورد توصیه می شود از نردبان کابلا به جای سینی کابل استفاده شود. زیرا در نردبان کابل ها جریان هوا وجود دارد و این جریان به خنک شدن سیم و کابل ها داغ شده کمک می نمایند. در مواردی که گرما مقدار متوسطی دارد توصیه می شود از سینی کابل پانچ شده استفاده شود تا مقداری جریان هوا به خنک شدن سیستم کمک نماید. زمانی که گرمای تولید شده کمتر باشد نیز استفاده از همین سینی کابل های معمولی توصیه می شود زیرا نیاز چندانی به جریان هوا در این سیستم ها نمی باشد.

موارد مطرح شده در این سری مقالات جهت کمک در انتخاب سینی کابل مناسب می باشند و استفاده از آن ها در انتخاب سینی کابل باعث می شود مناسب ترین سینی کابل را برای سیم کشی خود انتخاب نمایید که از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه باشد.